ΜΠΙΓΚΟ - BINGO
bingo - μπίνγκο
ΑΡΧΙΚΗ | ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΝΓΚΟ | ΜΠΙΝΓΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ | ΜΠΙΝΓΚΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΜΠΙΝΓΚΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΙΣΩ

η ιστορία του μπίνγκο

η ιστορία του μπίνγκο

Όλη την ομάδα των τυχερών παιχνιδιών που περιλαμβάνουν κάποια κλήρωση μπορουμε να συμπεριλάβουμε στις λοτταρίες. Λοτταρίες γίνονται από την αρχαιότητα αλλά το όνομα τους το πήρανε από ένα παιχνίδι που κλήρωνε αριθμούς το ιταλικό λόττο.

Μπίνγκο - Bingo

Έτσι το μπίνγκο στην πραγματικότητα ενώ είναι ένα εντελώς ξεχωριστό παιχνίδι με δικό του χαρακτήρα, είναι μια εξέλιξη του ιταλικού lotto που παίζεται στην Ιταλία συνεχώς από το 1530. Από την Ιταλία σιγά σιγά πέρασε στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. Στην Γαλλία το παιχνίδι ονόμαζονταν le lotto και γύρω στα 1800 είχε γίνει ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των πλούσιων γάλλων. Το μπίγκοι πρωτοπαίχτηκε στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα με μια μορφή σαν και τι σημερινή, και ονομάζονταν beano επειδή οι παίκτες χρησιμοποιούσαν φασόλια για να σημειώνουν τα νούμερα στις κάρτες τους.

Ο Edwin Lowe, ένας πωλητής παιχνιδιών από τη Νέα Υόρκη του έδωσε το όνομα bingo όταν άκουσε έναν παίκτη που κέρδισε, να φωνάζει μπίνγκο αντί μπεάνο. Στα επόμενα χρόνια το μπίνγκο χρησιμοποιήθηκε σαν μέσω άντλησης κεφαλαίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς από διάφορες εκκλησίες στην Αμερική. Αυτό του έδωσε μεγάλη δημοτικότητα και άρχισε να παίζεται σε συλλόγους και παραθεριστικά κέντρα. Το μπίνγκο είναι ένα τυχερό παιχνίδι που δεν απαιτεί καμία δεξιότητα ή προσπάθεια από την μεριά του παίκτη και αυτό το έκανε δημοφιλές σε όλες τις ηλικίες ειδικά στους ηλικιωμένους. Σήμερα το μπίνγκο είναι ένα παιγνίδι που οι παραλλαγές του παίζονται σε όλο το κόσμο και το ίντερνετ το έχει κάνει προσιτό σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μιας και όλες οι μεγάλες εταιρίες online τυχερών παιχνιδιών δημιουργούν και αίθουσες μπίνγκο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΝΓΚΟ

Μπίνγκο - bingo - Kino - τυχερά παιχνίδια

Μπίνγο στο ίντερνετ

Το bingoinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο μπίνγκο και τις παραλλαγές του. Τα πάντα για το μπίνγκο και το μπίνγκο στο ίντερνετ.

WEB-SOLUTIONS LTD © BINGOINFO.GR